35. 1 April in Grandmenil

Ik had me zelf al schrap gezet: vanochtend 1 april. De grappen en grollen zouden me om de oren vliegen. Maar verder dan “er zit een groot konijn in de tuin” en “er zit in een spin in je haar” kwam het niet.
Ook op de school van de kinderen bleef het rustig. De humor ligt op straat, maar kennelijk hier niet op 1 april.

Ineens wist ik het: ik moest al Internet-zappend de wereld over surfen, op zoek naar geweldige grappen.
Tijdens een grote mok koffie en wat klussen, bereidde ik me voor op de meest hilarische verhalen van over de gehele wereld.
In gedachten zag ik Obama vanuit het Witte huis: “Dachten jullie nou echt dat er ooit een eerste zwarte Amerikaanse president zou komen? Kom op zeg! Jullie weten net zo goed als ik dat het gewoon een grote hoax is! Nee hoor, jullie krijgen Bush gewoon nog vier jaar terug! 1 april!”

Of dan die andere grote grap. Noud Wellink van de Nederlandse bank verschijnt met de andere hotemetoten tegelijkertijd op de televisie. Hij kucht even en schraapt zijn keel. “Dames en heren. We hebben u goed te pakken gehad. De afgelopen maanden hebben wij keihard gewerkt aan de grootste grap aller tijden. Maandenlang hebben wij u voor de mal gehouden. Dames en heren, de kredietcrisis is een 1 april grap.” Het zal heel wat gevloek opleveren bij banken, bedrijven, etc, vanwege de massale faillissementsaanvragen en ontslagen. Maar het is wel een goede grap! Toch?! Kom, kom, relativeren!

En dan de België grap: er is nog steeds geen regering. Een tijd geleden zeiden ze van wel, maar dat was ook een 1 april grap. Net als de suggestie dat alle Nederlanders tot hun 67 e moeten werken.
Wat een humor, wat een stijl om grappen te maken!

Maar ’s avonds bij het acht uur journaal bleken mijn gedachten toch niet te kloppen. De kredietcrisis bleef haar zurigheid houden, Obama zat (gelukkig!) ook nog steeds in het witte huis en de Nederlanders zullen toch echt tot hun 67 e jaar moeten blijven werken.
Eén van de weinige grappen die gemaakt werden, was dat Hans van der Togt toch niet op TV terugkomt. Maar dat is geen grap, dat is eerder opluchting!

Ach, gelukkig hebben we zelf een goede 1 april grap bedacht. We hebben tegen iedereen verteld dat we in de Belgische Ardennen gingen wonen… Maar we zijn in Zuid Frankrijk gaan zitten.

Gepubliceerd op 4 april 2009

Een reactie plaatsen