39. Parfumerie Bo Temps

Geen idee waar hij het vandaan had gehaald. Ineens zat Tom in de achtertuin met een emmer, schepje en lepel. Hij verzamelde allerlei bloemetjes, kneep die fijn, roerde alles door water en wachtte. Hij wachtte nog wat, rook eens aan het water, schudde zijn hoofd en roerde nog wat.
Vervolgens rende hij naar binnen voor wat lege flesjes, mompelde wat over parfum en vertrok weer naar zijn buitenlaboratorium. Hij goot het bloemetjeswater in de flesjes en rende weer naar binnen. Met pen en papier knutselde hij een etiket in elkaar.
”Zo,” zei hij, “de eerste flesjes parfum zijn klaar.”
Tom had in de tuin parfum gemaakt. En deze mini-ondernemer maakte er gelijk werk van. Allereerst werd gepeild of de aanwezige gasten interesse hadden in deze unieke bloemenparfum. Nota bene uit eigen tuin!
En jawel: binnen korte tijd had ondernemer Tom twee flesjes verkocht. Broer Ben kreeg er (letterlijk?) ook lucht van en besloot mee te gaan doen. Na wat geroer en geknutsel had ook hij flesjes gevuld.
Na overleg verdwenen de heren op straat en probeerden daar de parfum aan de man te slijten.
Bezoekers van Bo Temps weten echter, dat de kans dat er veel volk voorbij komt, net zo groot is als de kans dat er Marsmannetjes in de tuin komen bivakkeren.
Maar toch. Overbuurman Roland kwam net thuis en werd meteen belaagd door twee lieve, maar toch zeer vasthoudende kinderen. Roland had best interesse, maar er moest wel onderhandeld worden! Roland vertrok uiteindelijk huiswaarts met een fles fantastische parfum, “Roe” genaamd. Ik kon me toch echter niet aan de indruk onttrekken dat Roland gierend van het lachen zijn huis weer binnenging.

Ik dacht dat de parfumpret wel weer over zou zijn. Maar de hele wereld moest weten dat Tom en Ben parfum hadden uitgevonden. Dus werden opa’s en oma’s gebeld en werden ook nieuwe gasten onthaald op het grote parfum nieuws.

Aan het einde van de zondagochtend hadden de heren maar liefst 6 flesjes met water en bloemblaadjes verkocht. Ik stond er als ondernemer raar bij te kijken en leerde er een belangrijke les uit: als je ergens heilig in gelooft en je weet dat goed te vertellen, dan kun je alles verkopen.

Gepubliceerd op 4 mei 2009

Een reactie plaatsen