3. De Schakelaar.

3. De Schakelaar.

Ze kwamen paardrijden en twee nachten slapen. Moeder en dochter, gezellig met z’n tweeën.
Alle grote problemen en het achterstallig onderhoud waren weggewerkt. Ik was zelfs net klaar met de douchebak in de Griekse kamer. Wat was daar aan de hand dan?
Nou, die douchebak lekte want er zat een grote scheur in. Nu wist ik dat wel, maar de scheur was groter geworden en moest dus gerepareerd worden.
Achter in de tuin vond ik in de schuur nog een Plieger douchebak van de allereerste eigenaar. wie wat bewaard, heeft wat, zeg maar.
We hebben die douchebak helemaal schoongemaakt en bovenop de gescheurde douchebak gemonteerd.
Als we wat meer tijd hebben gaan we in de Griekse kamer echter een hele nieuwe douchbak zetten.

Maar goed: moeder en dochter kwamen de volgende morgen beneden en zoals altijd vroeg ik ook bij hen naar de genoten nachtrust. Die was prima geweest. Alleen….de douche was koud op hun kamer.
Ik trok bleek weg om de neus. Koude douche…..?
Ik voorzag een rampscenario: kapotte boiler, lekkende mazout, gillende gasten en een gepeperde rekening voor de reparatie….

Ik besloot een ommetje te maken in onze achtertuin en eens rustig terug te denken: waar was ik de vorige dag allemaal bezig geweest met klussen. Eigenlijk maar op één plaats: de Griekse kamer.
Ik was daar dus bezig geweest met die douchebak. Maar toen bedacht ik me nog iets anders.
In de Griekse kamer zit een luik en achter dat luik zitten alle leidingen.
Ik rende de tuin door en stormde naar boven naar het luik. Daar, achter het luik, hing de boiler voor de Griekse en Scandinavische kamer. En rechts daarvan, daar zat…..een schakelaar. De schakelaar, waarvan ik dacht dat het de lichtschakelaar was. Met het omzetten van de schakelaar zette ik echter de boiler uit.
’s Avonds kreeg ik complimenten voor de perfecte douche.

Ai….wat kan het leven toch zot zijn…..

Naschrift: Begin augustus begeeft de boiler het echt, nadat de bliksem op de kerk insloeg…..

Gepubliceerd op 1 augustus 2008

Een reactie plaatsen