47. Leve de ING!

Dat het crisis is, ook hier in België, dat weet iedereen nu wel hoor. Het volk is de crisis zat, dus weg met de crisis. Tijd voor leuk nieuws, tijd voor ontspanning en tijd om de centen weer uit te gaan geven.
Kennelijk denkt niet iedereen er zo over en dat leverde in ons buurtdorp weer een schandalige vertoning op, waarover het laatste woord nog niet is gezegd (ik zeg er trouwens hierna niets meer over).

Sinds we hier wonen kan iedereen, maar dan ook iedereen, geld pinnen bij de ING bank in Manhay. Heel handig, want het stikt hier de moord van de Nederlandse toeristen, die regelmatig de portemonnee aan moeten vullen.
De laatste dagen kregen we van Nederlandse gasten te horen dat de pinpas niet werkte. Ook schoonvader van Benthem kwam foeterend thuis omdat geen enkele pinpas van plan was geld uit de muur te krijgen.
Wat bleek het geval: de ING had besloten de apparaten te vervangen. Er werd een pinautomaat geplaatst waarmee alleen Belgen geld uit de muur kunnen trekken. En waarom was het oude apparaat dan vervangen? Geen idee. Was het te duur? Waren er te weinig transacties door buitenlanders gemaakt? Had de ING besloten de buitenlanders eens te gaan pesten? Geen idee, echt niet. We vermoeden dat de crisis hard is aangekomen bij de bank en men daarom maar overstapt op goedkopere automaten ofzo.
De juffrouw van de bank vond het ook allemaal vervelend. Men had wel besloten, na al die klachten, dat het apparaat weer vervangen moest worden. Mooi! En zou dat dan binnen een aantal weken gebeuren? Nou nee, het ging iets langer duren. Aan het einde van de zomer dan? Nee, eerder aan het einde van het jaar.
Dus, als u bij ons komt overnachten, kunt u het beste een volle portemonnee meenemen. Het bespaart u een trip naar Barvaux, La Roche en Ardenne of Hotton.

”ING is en blijft uw betrouwbare partner”, behalve in Manhay dan…
Toch gek dat we in 1 europa leven, maar dat dat op sommige vlakken toch verrekte moeilijk blijkt te zijn.

Gepubliceerd op 21 juli 2009

Een reactie plaatsen