5. De wasmeneer.

Een Bed en Breakfast is geen horeca, is onze rotsvaste overtuiging. Toch doen we op een enkel puntje wel net alsof: we brengen het linnengoed naar een wasserette. Of beter gezegd, een horeca-wasdienst komt het linnengoed op maandag ophalen en brengt het dan donderdag gewassen en gestreken weer terug. Scheelt ons een aanzienlijke hoop tijd en moeite en maakt de washopen die wel door ons verwerkt moeten worden weer overzichtelijk.

We hebben van de wasdienst een hele grote mand gekregen waar het vuile goed ingaat. Ondanks dat die mand zo groot is, is hij toch niet groot genoeg voor de hoeveelheid gasten die wij de eerste weken te verwerken krijgen. Al na een paar dagen ontstaat er een berg op de mand en tegen de tijd dat het maandag is, is de stapel ruim anderhalve meter hoog. Toevallig sta ik net in de garage als de was-ophaler, die eruit ziet alsof hij best wel zin zou hebben in een andere baan, de garage binnenstapt. Na een enkele blik op de stapel barst hij uit in een tirade op zijn Waals, loopt een aantal keer op en neer van zijn vrachtwagen naar mijn garage, roept God aan en mogelijk nog anderen wiens hulp hij zou kunnen gebruiken en zegt tegen mij dat het niet meekan. Ik zeg dat het toch wel moet, want we krijgen nog veel meer gasten. Ik vraag of hij misschien anders nog een tweede mand voor ons heeft. Kennelijk zeg ik iets verkeerds want de tirade begint van voren af aan. Uiteindelijk haalt hij een grote waszak uit de wagen en begint daar de berg in te proppen. Tussen het vloeken en tieren door voegt hij mij nog verwijtend toe dat er op dit adres nog nooit zoveel was heeft gestaan! Ik ontvang het als een groot compliment en trots dat we dat nu al hebben bereikt zwaai ik de wasman uit.

De week erna zitten we op maandag van een welverdiend uitje in La Roche te genieten, als we ons realiseren dat ik de garagedeur open heb gedaan voor de wasman en Bob hem daarna heeft dichtgedaan voor de hond van de overburen. Deze week wordt er dus geen was opgehaald, en met de boekingen in het vooruitzicht begin ik er toch maar aan om de hele berg zelf weg te werken. De wasman zal wel gevloekt hebben dat ie voor een dichte deur stond…misschien zelfs wel met een tweede wasmand!

Gepubliceerd op: 6 augustus 2008

Een reactie plaatsen