65. Een neppe Finse sauna?!

Godmiljaar! Een oplettende websitebezoeker, vertelde mij dat we een nep Finse sauna hebben.
Aangezien ik van sauna’s net zoveel verstand heb als een eekhoorn van de slag om de Ardennen, wist ik in eerste instantie bij god niet waar de beste man het over had.

Via de mail kwam er een vraag binnen van een meneer die vroeg of wij een echte Finse sauna hadden. Paniek en twijfel sloegen toe, maar zo is de sauna verkocht aan ons: als zijnde een Finse.
Dus mailde ik meneer terug met de zin “Beste, zo staat het op de website. Waarom zouden we erover liegen?”

Dat viel niet zo lekker bij de meneer en hij schreef terug dat hij de reactie niet plezant vond. Tevens schreef hij dat je een echte Finse aan moet steken in plaats van aanzetten. Ik verbeeldde me hoe ik de Finse sauna, die kennelijk geen echte Finse sauna is, in de hens zette. Ik reageerde terug, dat we in dat geval een Finse sauna hebben die je moet aanzetten, waarbij de stenen verwarmd worden.
En passant reageerde ik ook nog dat mijn reactie geenszins onvriendelijk bedoeld was.
Maar toch….wij hebben geen échte Finse sauna. Hoe tevreden onze klanten er ook over zijn. Het is een nep ding! Gelukkig staat op de site dan weer niet dat het een echte is. Ik overwoog om op de website toch maar te zetten dat het een nep sauna was. Nee, geen infra rood, maar ook weer geen originele sauna.

Kennelijk was het antwoord voor meneer toch niet bevredigend en hij besloot de correspondentie door te sturen naar iemand die nogal veel weet van de Ardennen. Kennelijk was de zin “waarom zouden we er over liegen” nog niet genoeg gecompenseerd.
En meneer heeft gelijk. Die schitterende sauna, in de aanbouw, met douche en toilet was…. ach dat heb ik nu wel vaak genoeg gezegd….ja, nep. Fake! Vals!

Van de Ardennenspecialist kreeg ik te horen dat er in de Ardennen maar 1 Finse sauna staat en die staat in Warisy. Die wordt aangestoken en niet aangezet. Ik hoop maar dat ze een goede rookafvoer hebben dan, dacht ik gekscherend. U ziet het: ik heb er geen verstand van. Ik weet hoe die van ons werkt en die werkt met de aan en uit knop hartstikke goed. Gasten zijn er lyrisch over, dus waar maak ik me druk om.

Aangezien ik toch een buitengewone twijfel over me voelde komen, besloot ik toch maar eens te gaan zoeken of we nu wel of geen Finse (al dan niet echt) hebben.

Die zoektocht duurde niet lang. Jawel, we hebben een Finse sauna. En als ik de informatie zo bekijk, is het toch wel een echte. Nog brandveilig ook.

En zo ging de storm in het glaasje water weer liggen.

17 juli 2010

Een reactie plaatsen